fredag 27 mars 2015

Tagg: En bokbloggares hemliga liv

Cecilia (vars eminenta blogg ni hittar HÄR) kom på den braiga idén att översätta en tagg som hon hittat på Youtube och sedan rikta om dem till bokbloggare. Mycket, mycket roligt!

Tack för att du taggade mig Cecilia!

1. Hur länge har du bloggat?
Firade jag inte treårsjubileum i februari? (Jo, det gjorde jag.)

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Det tror jag inte. Böcker är liksom ett outtömligt ämne eftersom det kommer nya hela tiden och trender kommer och går. Jag kommer alltid ha en åsikt och jag tycker att min blogg är det perfekta stället att få utlopp för det! 

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Hm... Svårt att säga. Jag tror att det är att folk läser det jag skriver faktiskt. Även om jag inte haft en blogg hade jag fortfarande läst böcker, det som gör det speciellt är att jag kan dela mina upplevelser och tankar med andra. Det är den här känslan av ett pågående samtal som jag gillar.

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Egentligen är det inte något jag tycker att jag har problem med, men ibland tänker man ju att man borde läsa mer... Ha mer att redovisa liksom. Det finns sådana där supermänniskor som läser en bok per dag och jag blir alltid så imponerad av dem, men jag vet att jag inte har kapacitet att göra så och därför låter jag helt enkelt bli att stressa.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Ja, det har jag! Det blir ju enkelt när det är taggar till exempel för då kan man bara sno titeln på taggen, men annars har jag alltid ett litet inre dilemma... Ska jag ta något väldigt rättframt så att folk förstår vad de ger sig in på eller ska jag försöka vara lite rolig och kreativ... Det brukar oftast landa i det första alternativet trots att jag instinktivt känner mig mer dragen till det andra. 

6. Finns det någon bokbloggare du beundrar?
Eh, ja, jättemånga. (Duh.) Anna för att hon är allmänt cool, Lisa för att jag har följt henne superlänge och Anna för att hon är så professionell, för att nämna några.

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Oj, vilken rolig fråga! Det har faktiskt aldrig fallit mig in att be någon gästblogga hos mig men det är ju verkligen en idé till framtiden! Jag känner att så länge personen i fråga skriver med en ton jag gillar och har något intressant och relevant att säga så kan det få vara vem som helst. (Om någon är intresserad kan ni väl skriva det i kommentarerna, vet jag!)

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Det aktiva skrivandet av inlägget sker när jag har tid, vilket kan variera väldigt mycket eftersom jag inte har jobb eller skola. Jag använder min laptop (min trogne vän med surrande fläktar) och jag sitter vid mitt skrivbord. Chansen är ganska stor att jag har någon slags pyjamasoutfit på mig eftersom det är vad jag gillar att ha när jag är hemma och inte behöver gå någonstans. Te är önskvärt men inte nödvändigt.

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Ja, jag har ju tyvärr det... Jag var bättre förr, då tror jag nästan att jag skrev recension till varje bok jag läste. Men nu har jag ju mina målsättningar för 2015 och där är en av punkterna på listan att skriva minst tolv recensioner så jag hoppas att det kan ge mig en liten puff i rätt riktning!

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Underbar! Jag vill aldrig gå härifrån! (Om vi ponerar att det är en fysisk plats, det vill säga.)

11. Vilka taggar du för den här taggen?
Ha! Nu ska jag lägga upp det här inlägget jättetidigt så ingen har hunnit bli taggad än! Let's go: Frida! Eve! Amanda! Frida! Anna! Elvira! Pia! Klara! Hanna!

5 kommentarer:

  1. Härligt att du gjorde den så snabbt! :D Jättekul att läsa dina svar och man kan verkligen känna igen sig i flera av dem! :)

    SvaraRadera
  2. Åhh, vad glad jag blir av att du nämnde mig i punkt 6 :D

    SvaraRadera
  3. Ah mah gerd! Kuuul denna ska jag göra! Tack för taggen Beate!! :DDD <3

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket för taggen! :D

    SvaraRadera
  5. Jätte roligt att läsa dina svar! Och vad glad jag blir att du nämnde mig <3 <3

    SvaraRadera