onsdag 21 januari 2015

ANNOUNCEMENT! Läs-A-Lot: #läsOSalot


Jag, Anna (bookshelf.blogg.se) och Anna (readingthisworld.blogspot.se) anordnar en ny Läs-A-Lot i sportlovstider - 11 februari till 17 februari!

För er som inte har varit med någon gång tidigare så är en Läs-A-Lot ett slags gemensamt läsmaraton då man anstränger sig för att läsa så mycket man kan. Om man har blogg eller Twitter eller Instagram kan man dela med sig av sina framsteg där. Alla peppar varandra och pratar om böckerna de läser, it's a great time!


Jag och Annorna nöjde oss dock inte där utan valde att göra ett mer specifikt tema...

Alla har vi de där böckerna vi känner att vi redan borde ha läst vid det här laget. De kanske redan står i hyllan och skriker "LÄS OSS!" men vi har bara inte kommit oss för riktigt än. Men nu är det dags! Tanken för denna Läs-A-Lot är att man ska välja ut en eller flera böcker ur den kategorin och äntligen ta tag i dem!

Det är perfekt vid sådana här tillfällen eftersom alla andra som deltar kommer kunna peppa på dig om det känns segt. Vi stöttar varandra!


Och för att göra det ännu lite mer spännande har vi (i ära av nämna sportlovstider) ordnat ett OS i läsning! Vi har sex grenar som man superduperjättegärna får delta i under den pågående Läs-A-Loten och alla har med läsning, böcker och kreativitet att göra.

Vi kommer se över allas insatser och sedan kora tre vinnare:

Guldmedaljören kommer få en hardback för max 170 kronor på BookDepository!

Silvermedaljören kommer få en paperback för max 100 kronor från BookDepository!

Bronsmedaljören kommer få hem tre stycken hempysslade saker som är tillverkade av mig, Anna och Anna!

Viktigt att säga är att vi inte kommer bedöma efter hur prydligt och snyggt slutresultaten blir. Poängen är att man ska ha roligt och låta fantasin flöda!

(Det här kommer vara vi när vi tittar på era åstadkommanden!)

Vi kommer använda hashtaggen #läsOSalot så kom ihåg att ha med den - annars hittar vi ju inte varandra på Twitter eller Instagram! Den hashtaggen är vi mycket nöjda med för den anspelar både på temat för läsningen, dvs "LÄS OS(S)", och att evenemanget är just ett OS i läsning.

Kort sammanfattning:

1. Läs-A-Loten pågår från 00.00 den 11:e februari och tar slut 23.59 den 17 februari (onsdag-tisdag).
2. Temat på läsningen ska vara sådant man själv anser att man borde ha läst för länge sedan.
3. Det kommer vara en tävling samtidigt med sex grenar som man får redovisa på passande sätt så att domarna har något att bedöma. Tre vinnare koras.
4. Ha kul!

Fyran är viktigast. Läs-A-Lotar handlar i grund och botten om gemenskap bland bokälskare! Om man vill vara med och läsa med inte tävla är det helt okej. Om man hellre vill lägga krutet på att knåpa ihop mästerverk till OS-grenarna är det också helt okej.

Kommentera eller skicka en tweet (@BokBeate) så vi vet ungefär vilka och hur många som kommer vara med. Vi hoppas såklart att alla kommer vilja ta del av det här spektaklet för det kommer bli så himla kuuuuuuuul!


Mer info kommer komma lite närmare 11 februari, så håll utkik!

4 kommentarer:

  1. Jag kommer vara med, så roligt! :d

    SvaraRadera
  2. Jag vill vara med! Låter jättekul :D

    SvaraRadera
  3. Låter så himla roligt! Jag är definitivt med! :D

    SvaraRadera