söndag 30 november 2014

NaNoWriMo-inspiration, dag 30

Om du har kommit så här långt men inte orkar fortsätta tänker jag personligen tvinga dig till tangbentbordet omedelbart. Du SKA komma i mål, det är SÅ LITE KVAR!!!


Antingen kan du fortsätta med epilogskrivandet. Eller så har dina karaktärer precis rest sig ur askan och det är så du kommer lämna dem, ovetandes om framtiden.

Oavsett, om du känner att det är segt, tänk tillbaka på början. Tänk på vart du landade jämfört med hur du siktade. Medan du har historien färsk inom dig kan det vara en bra idé att gå tillbaka och skriva början igen.

Jag pratar inte om att man ska radera den första inledningen, du behöver inte ens scrolla tillbaka i dokumentet om du inte vill. Du kan bara helt coolt ta ett nytt stycke och skriva en ny inledning, en annorlunda inledning, som bättre håller ihop med slutresultatet.

Och om du redan är klar...

TUSEN GÅNGER GRATTIS! DU GJORDE DET! JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER DIG! Nu kan du vila. Stupa i säng, titta på en film, ät en kaka, ta ett bad, prata med dina vänner. Du har nått ditt mål, du har skrivit 50 000 ord på 30 dagar. Det är helt enormt. Grattis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar