fredag 19 september 2014

Tagg: The TBR Tag

Frida har taggat mig och nu ska jag alltså svara på tio frågor angående böckerna som ligger i min att-läsa-hög!


1. How do you keep track of your TBR pile?
Jag är medlem på Goodreads vilket jag verkligen kan rekommendera! Det är jättesmidigt och väldigt användbart! Man lägger böcker på olika virutella hyllor som man kan döpa själv eller bara köra med standarden read, to-read och currently reading (vilket jag gör).

Dessutom har jag ett Excel-dokument där jag har alla böcker jag äger uppskrivna och jag fyller i om jag läst dem och vilket språk de är på. Det är lite överkurs kanske men jag tycker det är jättekul att ha reda på och det går att ta ut statistik väldigt lätt.

2. Is your TBR mostly print or e-book?
Vanliga böcker. Eftersom jag inte har någon riktigt bra device att läsa e-böcker på undviker jag dem typ totalt. Det är ingen idé att sukta eftersom jag inte kommer kunna läsa dem om de inte ges ut i fysiskt format.

3. How do you determine which book on your TBR to read next?
Oftast tror jag att jag väljer det som är mest olikt det jag nyss läste ut. Jag gillar att blanda det lite. Om jag läser en massiv fantasy kanske det är trevlig med en kort actionfylld dystopi eller något lättsamt och fluffigt. Det händer ju också att jag är specifikt sugen på en viss bok och då tar jag ju den bara.

4. A book that's been on your TBR the longest.
(Det är nu Goodreads blir användbart!)
Enligt sagda hemsida så är det Something Borrowed av Emily Griffin som jag la till 27 januari 2012. Jag har inget brinnande begär efter denna boken men om jag kommer över den någon gång vore det trevligt att läsa. (Filmen är UNDERBAR.)


5. A book you recently added to your TBR.
Winger av Andrew Smith. Jag hör extremt mycket gott om den här (särskilt bland amerikanska booktubers) så då tänkte jag att jag lika gärna kan lägga den på högen.

6. A book in your TBR strictly because of its cover.
Jag har verkligen totalt nada koll på vad denna bok handlar om, men jag ÄLSKAR färgerna. Jag är väldigt svag för blåaktiga bokomslag...


7. A book in your TBR you never plan on reading.
Det finns väldigt många att välja bland, let me tell you... Bland annat boken ovan. Har inget intresse av innehållet men som sagt, framsidan är vacker.

8. An unpublished book in your TBR that you're excited for.
Jag ska läsa om hela serien innan Mortal Heart kommer ut och jag är så excited!!!


9. A book in your TBR that everyone recommends you.
Folk verkade ju älskade Jellicoe Road och vid det här laget vet nog alla vad jag känner för den boken... Annars vet jag inte riktigt. Det cirkulerar ju så många braiga böcker men det är ingen speciell jag tycker att folk har varit extra framhärdiga med.

10. Number of books in my TBR.
Enligt Goodreads har jag 458. Men det stämmer inte för många av dem planerar jag aldrig att läsa. Vi skulle kunna säga att det bara är mitt sätt att samla på mig vagt intressanta böcker för framtiden IFALL jag någonsin skulle ändra mig om dem. (Inte så troligt.)

Av de 239 böcker jag själv äger har jag läst 175. Vilket betyder att det är 64 kvar som jag inte har läst (än).


Idag tänker jag köra med en sådan här tråkig, jag taggar ALLA, och det är för att jag inte vet vilka som redan gjort. Jobbet tar upp mycket tid och jag hänger inte riktigt med i svängarna... Hoppas ni vill göra den i alla fall!

1 kommentar:

  1. Måste bara säga att du skriver så himla bra. Dina inlägg är ALLTID så otroligt bra och läsvärda.

    SvaraRadera