söndag 20 oktober 2013

Förberedelser inför NaNoWriMo

National Novel Writing Month. November. 30 dagar. 50 000 ord. Ni har kanske hört talas om det? I år bestämde jag mig i alla fall för att vara med (efter att ha tittat på några peppande booktube-videos) och jag ångrar (ännu) inte mitt beslut!

Eftersom jag redan har ungefär 1/3 av min boks första utkast redo så är min plan att fortsätta med del 2 och 3 på NaNoWriMo. Är dock lite osäker på om 50k ord kommer räcka för att bli klar med tanke på att del 1 är ca 40k... Men det får jag helt enkelt se!

Min del 1 har varit en omgång hos min syster där den fått några initiala kommentarer, och dessa kommentarer tänkte jag skulle vara åtgärdade i tid för den 1 november så att jag kan börja NaNo-a därifrån!

Nu tänker jag visa upp lite NaNo-pepp jag har. Först ut är en liten tablettask men små hårda mintkarameller som jag fick tag på på Bokmässan och som är ett "Botemedel mot skrivkramp". Liter mer symboliskt än något annat, men den är söt. Och att äta grejer för att få motivation tror jag är en metod som fungerar på mig. Typ: om du äter en tablett så klarar du av att skriva 500 ord till.


Näst ut har vi en burk! Och den här burken är faktiskt lite mer speciell. Den innehåller små papperslappar med peppande ordspråk eller citat. Ur denna burk kommer jag ta en lapp varje dag när jag försöker knappra ner mina cirka 1700 ord för att få lite motivation och pepp. Jag hade också tänkt dela med mig av dessa underbara små egenskrivna lappar med er och lägga upp en för varje dag.

Kanske kommer det också kunna vara till nytta för mina writing buddies? Jag hoppas det!


Jag är både lite rädd och väldigt excited över att försöka mig på det här, och jag är övertygad om att jag just nu tar alldeles för lätt på åtagandet. Jag lider av någon slags villfarelse att "det här borde väl gå ganska bra", något jag kommer skratta desperat och galet åt någon gång i mitten av månaden...

Men jag hoppas på att få mycket skrivet (även om jag kanske inte klarar 50k) och en massa gemenskap med er som också tänker ge er på NaNo! Om ni är medlemmar på hemsidan så får ni jättegärna lägga till mig som writing buddie, jag heter BokBeate.

Ha det awesome!

PS. Tack för kommentarerna om min nya header! Ni är så gulliga!

3 kommentarer:

  1. Åh, jag har så svårt för att bestämma mig om jag ska vara med eller inte. Först och främst har jag inte riktigt någon idé om vad jag ska skriva om, sedan så vet jag heller inte hur jag ska klara av att balansera det med skolan (och Supernatural xD). Men jag har i alla fall anmält mig nu så vi får väl se^^ Jag vill så gärna vara med i gemenskapen bland alla på Twitter som ska vara med!

    SvaraRadera
  2. Jag har också planer på att vara med och det blir första året för mig. Jag har också ett påbörjat manus som jag hoppas kunna skriva färdigt. Vad kul att få följa någon mer som ska skriva. Och dina peppande ordspråk kommer säkert komma väl till pass.

    SvaraRadera