söndag 1 september 2013

Månadsavstämning Augusti

Augusti 2013


  1. The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky
  2. Pandemonium av Lauren Oliver
  3. Överenskommelser av Simona Ahrnstedt
  4. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban av J.K. Rowling

Antal lästa sidor: 1 466

Den bästa boken: Svårt... Det har inte varit en toppenmånad. Har faktiskt ingen direkt favorit utav dessa. Pass.

Den största besvikelsen:


Tyvärr. Jag tyckte inte riktigt att denna stod sig något bra i jämförelse med första boken i serien, Delirium (klicka på titeln och du kommer till min recension!).

Boken med finast framsida:


Den är vacker. Och stämmer till viss del med innehållet. Ja, huvudpersonen är rödhårig men bara genom att titta på omslaget kunde man inte tro att boken faktiskt var lite tung också och inte bara innehöll fluff och romantik.

Allmänt: Inte min bästa läsmånad, varken innehållsmässigt eller något annat. Har inte varit så sugen men det känns som att detta kommer ändra på sig i och med att skolan börjat nu (man vill aldrig läsa så mycket som när man har andra saker att göra).

Inför nästa månad: September = BOKMÄSSAN!!! Jag ska vara där större delen av helgen och även delta i den anordnade Bokbloggarträffen (oj, den fick en stor bokstav!). Jag är pepp. Pepp och nervös, så om ni träffar mig där och jag är lite stel eller lite fnittrig eller disträ så vet ni varför. (Har ingen aning om hur jag kommer reagera med mig i ett rum fullt av likartade boknördar!)

Jag känner också sakta men säkert att läslusten återvänder till mig. Är väldigt sugen på att ta itu med alla böcker jag har i hyllorna men tänker nog prioritera Cirkeln eftersom jag inte läst den än och författarna kommer på bokbloggarträffen...


Sedan måste jag också nämna detta också; igår var jag och såg på City of Bones med sju kompisar. Jag var typ extremt nervös och allmänt allvarlig innan den började, sedan såg jag den med andakt och var SJUKT fnittrig när jag kom ut. Spontan reaktion: jag vill se den igen. Nu. Precis just nu.

Filmen hade fångat det mest grundläggande med boken, viktiga scener och så vidare, men relationerna mellan karaktärerna kändes inte så djupa som i boken. Därför har jag börjat en omläsning av boken. För att jag är besatt. Och jag vill ha mer. Och undrar när filmen kommer komma ut på Blu-Ray så jag kan köpa och titta igen.

2 kommentarer:

  1. Haha, jag började också läsa om boken efter att jag sett filmen! JAG ÄR OCKSÅ BESATT.

    SvaraRadera
  2. Taggat dig i en lista: http://ponkissons.blogg.se/2013/september/fem-fragor.html :)

    SvaraRadera