torsdag 22 november 2012

En väldigt galen bokenkät

Idag tänkte jag göra en liten enkät med okänt ursprung... Jag hittade den i alla fall här!

1. Du sitter i ditt rum och drömmer när det plötsligt kommer in en våldsam galen alien som endast kan bli stoppad genom att du kastar en bok på den. Vilket bok ur din hylla kastar du och varför?

Jag skulle ta första bästa! Jag skulle nog ha sådan panik att jag inte ens skulle kunna läsa på ryggarna om den kom en alien...

2. J.K. Rowling ska komma till din skola och för att hedra henne har du fått den stora äran att spela en låt för henne när hon kommer in i aulan. Du har hittat den perfekta låten men det finns bara ett litet problem. Spotify har hackat sig och det finns bara tre låtar att välja mellan: Skaka rumpa, Gangnam style eller Sexy and I know it. Vilken väljer du?

Åh, vad hemskt! Om detta skulle hända så skulle jag nog inte spela någonting alls... Eller, Skaka rumpa, för att den är svensk och den förstår hon ingenting av.

3. Din mamma kommer på dig med att läsa hennes pinsamma dagböcker från 80-talet och hon blir helt vansinnig och låser in dig i ett avlägset rum i huset i en vecka. Du får bara äta pannkakor (det enda som går igenom dörrspringan) och dricka lite vatten i ett sugrör genom nyckelhålet. Du får dock ta med dig EN bok att ha under hela veckan. Vilken väljer du?

Den tjockaste jag har! Alltså Borta med vinden. Då har jag kanske så det räcker i sju dagar.

4. Du kastas in i Hungerspelen och blir en av de 24 deltagarna som ska slåss för livet. Du är inte helt förtjust i idén och det finns ett rätt att rädda dig! Du kan välja att hångla med Hamitch, Effie eller president Snow för att slippa! Vem väljer du?

Okej, nu kanske ni tycker att jag är en jättehemsk person, men jag kommer inte ihåg vem Effie är. Jag tänker bara på Lenas lillasyster i Systar i jeans! Efter en omgång google är jag redo att svara, och jag tar Effie. För att hon verkar mer fräsch än de båda andra. Jag övervägde Hamitch för att han är ju ändå full jämt så han kanske inte skulle komma ihåg...

5. Din familj har äntligen gått med på att ge dig ett husdjur, 10 år försent! Det finns bara ett krav - djuret måste vara taget från en bok. Vilket fiktivt djur tar du hand om?

Måste det verkligen vara ett från en bok?! För jag har det perfekta djuret annars! Kameleonten Pascal från Disney-filmen Trassel! Så himla söt!
6. Din granne ska flytta och du vet att hon har en enorm samling böcker i din smak och frågar om du får ta några. Du får ta högst 10 böcker, vilka som helst. Det finns bara ett pyttelitet problem, din granne läser bara böcker vars titel böjar på F. Vilka 10 böcker väljer du? (Grannen har allt)

Haha, vilken rolig fråga! 1) Firelight av Sophie Jordan, 2) Fallen av Lauren Kate, 3) Forgive my Fins av Tera Lynn Childs, 4) Falling Under av Gwen Hayes, 5) Fang Girl av Helen Keeble... Och det var alla på F i min Goodreads-lista. Det får helt enkelt bli dem.

7. Top model kommer till din skola/jobb och söker efter nya deltagare. Men du är sjuk och de ber dig skicka ett bokomslag där killen/tjejen på framsidan ser lite ut som dig. Vilken väljer du?

Om Top model skulle komma till min skola skulle jag inte vilja vara med. Bara så ni vet. Men bokomslaget jag skulle välja är Witchstruck av Victoria Lamb. Hon är blond, har lockigt halvkort hår och gröna ögon. Ansiktsdragen är dock inte alls lika...


8. Tredje världskriget bryter ut och ett land tar över världen. Från och med idag får du bara läsa böcker, se på filmer, lyssna på musik, äta mat osv... från det här landet! Vilket väljer du? (Sverige, Storbrittanien och USA räknas inte! Mohahaha!)

Och jag har ett kryphål... Irland! Det är nästan som England. Och jag kan språket redan. Annars hade jag fått lov att välja Spanien men eftersom jag för närvarande hyser stort agg mot det ämnet i skolan, säger jag Irland.

9. Din absolut största fiktiva crush står utanför ditt fönster och ropar ut ditt namn. Men plötsligt upptäcker du att du lever i en musikal och du kan bara sjunga ut din kärlek till den. Vilket låter sjunger du?

En svårare uppgift hade varit att namnge denna min största fiktiva crusch (jag har ju hur många som helst!). Vänta lite medan jag tittar igenom alla mina Spotify-listor... Jag väljer Lucky av Jason Mraz och Colbie Caillat. Då blir det ju till och med en mysig duett!


10. Telefonen ringer och det är Suzanne Collins på tråden. Hon har ingen aning om vad hennes nästa stora bok ska handla om och hon behöver DIN hjälp. Vad säger du till henne?

"Skriv dina egna böcker, kvinna! Men om du är intresserad kan vi jobba tillsammans med en idé jag håller på och filar på just nu. 75 % av intäkterna till mig, tack!"

11. Du går inne på bibliotek tillsammans med din icke läsande kompis Tina och plötsligt vill hon ha lästips. Hon gillar inget över 300 sidor, med för mycket beskrivningar och det måste vara SPÄNNANDE! Gärna lite kärlek, vänskap och magi på det. Vad rekommenderar du till Tina?

Eftersom jag har blivit helt frälst på Juliet Immortal så säger jag den! Och sju sidor över 300, det måste ju vara okej? Eller hur, Tina?

12. När du sitter på ditt rum och läser en riktigt spännande bok kommer din mamma in och börjar fingra på bokhyllan. Hon tar upp din mest pinsamma erotiska bok och frågar om den är bra. Du får panik och erbjuder henne en annan bok som är "så mycket bättre". Vilken får hon låna?

Mamma kommer märka på mig vad det är jag håller på med och få mig förklara varför jag inte vill låna ut den första boken. Efter detta så är det väl upp till henne vilken hon vill ha. Men jag vill gärna påpeka att jag får ha mig bokhylla för mig själv, hon är inte så intresserad av YA, paranormal romance och fantasy.

13. Du vinner en tävling i växtkunskap och får åka till Hollywood för att spela in en film om växternas liv. När du kommer dit så ser en stor manager dig och kommer på att du är perfekt för den bästa tv-serien som någonsin gjort. Vilken tv-serie blir du inskriven i?

Vänner! Vilken ära! Och tack för chansen att få spela in denna underbara film om växternas liv i florans mångfalds Mekka, Hollywood.

14. Du är ny i klassen/på jobbet och din svensklärare/chef frågar om du kan berätta lite om dig själv. Men när du står där framme får du panik och inte ett ord kommer fram. Det enda sättet att presentera dig är genom att sträcka fram en bok. Vilken tar du?

Jag tänker ta Mer än ögat ser av Melissa Marr. För att den representerar min boksmak rätt bra och att det finns mer till mig än det ögat ser...

15. En ond häxa kommer in till ditt rum och trollar in dig i boken du för tillfället läser i. Vilken bok fastnar du i förevigt och vad tycker du om det?

A Tiny Bit Marvellous av Dawn French... Det känns väl helt okej. Personerna är väldigt roliga i den och jag skulle kanske kunna få lite ordning på familjen i allmänhet. Annars blir det som att kliva ur mitt liv och in i ett annat, det är inget övernaturligt eller dystopiskt som jag behöver hantera i alla fall. Det känns ganska skönt.

Kuligt, kuligt var detta! Och eloge till vem det än är som har gjort frågorna, me gusta!

6 kommentarer:

 1. Pascal !!!!! :D
  Vi kan köra delad vårdnad, right ? :)
  //Åsish

  SvaraRadera
 2. Haha, det var jag som kom på den! ^^ Ingen verkar fattat det... haha

  SvaraRadera
 3. Haha vilken rolig liten sak ^^

  SvaraRadera