torsdag 2 augusti 2012

Sommar i P1

Jag måste ännu en gång tipsa över ett MYCKET bra sommarprogram! Sara Bergmark Elfgren pratar om att vara nörd, att växa upp i ensamhet eftersom ens intressen inte är accepterade, om fantasy, om drömmar, om verkligheten och en hel del om Star Wars.

Även fast jag själv inte har läst klart Cirkeln (ve och fasa!) även fast jag började, så var det OTROLIGT intressant att få höra om en människa som för det första har skrivit en bok, för det andra om hur hon gjorde det och för det tredje hur hennes liv tog henne till den punkten att hon faktiskt skrev den. Det hon beskrev i sitt program, om hur fantasyn var något att skämmas över och att man blev föraktad om man var intresserad av det eller något som drog mer åt det fantastiska hållet, var väldigt fängslande att lyssna på. Särskilt eftersom dagens samhälle omfamnar fantasyn och är totalt accepterat, så har det alltså inte alltid varit!

Och det här med nörderiet... Det är något som idag betraktas nästan som något coolt. Det är häftigt att vara nördig och det är starkt att vara stolt över sin nördighet. Så var det inte när Sara växte upp och hur hon beskrev den utvecklingen var mycket tänkvärd.

Helt enkelt ett mycket, mycket bra och inspirerade och intressant program, lyssna gärna på det!

And may the force be with you!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar