tisdag 10 juli 2012

Mitt superfantastiska sommarjobb!

Jag måste få berätta om mitt sommarjobb! Jag håller på att spricka och dö av lycka!

Igår så förflyttade jag mig från skolbiblioteket till statsbiblioteket (väldigt välbehövligt eftersom allt dammande började bli lite långrandigt). Där möttes jag av en mycket snäll handledare och en hög med ouppackade böcker på skrivbordet!


Jag fick packa upp dessa vackra, bruna kartonger och blippa in dem i systemet. De var allihop sådär underbart nya och fräscha och glansiga. Det var en ren fröjd.

Och ni vet där där röda strecket som finns på översta kortsidan nära bindningen på biblioteksböcker? Jag har alltid stört mig lite på det (vad är det för vandalism egentligen?) men det visade sig att det lilla strecket betyder att de är inlagda i systemet. Så... gissa vad jag fick göra härnäst?


Detta streck, mina damer och herrar, har jag dragit (paus för applåder)! Jag kan inte annat än beskriva det som en ära. Jag fick rita dit röda streck på böcker som ska ut i bibliotek. Jag! Som har sett dessa streck på alla böcker jag har lånat sedan jag var noll år! Ursäkta om jag blir lite melodramatisk, men det var ett stort ögonblick...

Efter detta fick jag i uppdrag att skriva en lista på ofullständiga bokserier som biblioteket kunde beställa hem så att de hade kompletta. Jag fick även lägga till sådana som jag tyckte att de borde köpa. Hur kul som helst, men jag hann inte så långt innan det blev ännu bättre!

Min mycket snälla handledare kom in till mig med en trave böcker. "Jo, jag skulle vilja att du läste dem här och skrev ett litet kort referat till varje." Då dog jag. Av lycka. Att läsa böcker på arbetstid, få betalt för att läsa, vara en professionell läsare, det var exakt vad jag i mina vildaste drömmar hade föreställt mig när jag fick reda på att jag skulle få det här sommarjobbet. Och så blev den sann!


Denna hög med böcker är vad jag har hunnit läsa hittills. Och det finns ännu mer!!! De är lättlästa böcker från förlaget Hegas, och de små prickarna till vänster visar svårighetsgraden. Den tjockaste boken har varit på tvåhundra sidor (bör nämnas att det är typ 20 punkter, inte 12 som är det vanligaste) men det är hur underbart som helst! Det enda jag har gjort idag är faktiskt att läsa. En hel dags läsning, ska det kallas att jobba? Det är ju var jag gör normalt sett hemma varje dag (utan att få betalt), det är bara det att referaten jag skriver är lite längre.

Min lycka är gjord.

Godnatt!

2 kommentarer: