torsdag 12 juli 2012

Day 17: 30 Days of Harry Potter

Jag varnar er för eventuella spoilers! Jag tänker mig denna utmaning som ett slags sätt att visa världen (nåväl, kanske inte hela världen direkt, men några stycken) vart någonstans jag står i Harry Potter-frågor och att den mer är tänkt till sådana och att den mer är tänkt till sådana som redan läst böckerna och vill ta del av andras åsikter. Alltså tänker jag inte vakta min tunga (...eller fingrar) för spoilers när jag skriver dessa inlägg. 


Day 17: Favorite animagus.


Jag funderar; blir man verkligen introducerade för särskilt många? Förutom Marodörerna och professor McGonagall? Sedan kom jag på en...


Nämligen Rita Skeeter! En oregistrerad animagus och som använder sin skepnad som skalbagge till att avlyssna samtal som hon sedan har med i The Daily Prophet. Hon var med väldigt mycket i Den Flammande bägaren, och även om hon var så irriterande och sniken så gillade jag att läsa om henne. Hon är underhållande, även i filmerna.


Så, mitt svar blir Rita Skeeter, trots att hon är elak och förvränger sanningen. Jag gillar henne som animagus för att jag kommer ihåg hur fruktansvärt förvånad jag blev över det, och den förvåningen är något som jag vårdar eftersom jag inte kommer få uppleva den igen.


Det är så roligt när böcker jag förvåna en på det sättet!


Imorgon blir det: Day 18: Favorite unforgivable curse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar