fredag 6 juli 2012

Day 12: 30 Days of Harry Potter

Jag varnar er för eventuella spoilers! Jag tänker mig denna utmaning som ett slags sätt att visa världen (nåväl, kanske inte hela världen direkt, men några stycken) vart någonstans jag står i Harry Potter-frågor och att den mer är tänkt till sådana och att den mer är tänkt till sådana som redan läst böckerna och vill ta del av andras åsikter. Alltså tänker jag inte vakta min tunga (...eller fingrar) för spoilers när jag skriver dessa inlägg.


Day 12: Most beautiful character.


Hermione. Jag tycker att hon är vacker. Inte bara utseendemässigt, eftersom hon ibland beskrivs ofördelaktigt i böckerna, utan också personlighetsmässigt. Det går väl inte att beskriva henne som person utan att behöva sju böcker, men hon är verkligen helt underbar. Hon är lite vänare än Ginny, vilket gör att man kan kalla henne vacker. Handsome känns i detta fall lite malplacerat.


Jag tycker Dumbledore är vacker också. Hans långa silvriga hår och skägg, halvmåneformade glasögon och hans böljande mantlar. Jag tycker helt enkelt att han är väldigt fin, på ett sätt som bara gamla människor kan vara. Det är vackert med människor som åldras utan att ta till plastikkirurgi eller botox, det är linjerna i ansiktet som berättar historian om en själv. Och därför tycker jag att Dumbledore är vacker, för hans historia och för hans nuvarande rynkiga och silverhåriga utseende.


Och ja, här valde jag "gamla" Dumbledore för jag tycker bäst om honom. Han hade det där lugnet och humorn som jag tycker att den nya saknar. Men han är fungerar också bra.

Imorgon blir det: Day 13: Most missed dead character.

Ps. Kommer ni ihåg i början av Harry Potter då man inte hade en aning om vad som skulle hända? Den där magin som omgav alltsammans. Innan man visste att Dumbledore hade en syster och om horrokruxerna. Jag skulle ge ganska mycket för att få uppleva den härliga känslan igen. Det var verkligen en magisk tid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar