fredag 29 juni 2012

Mitt liv ur boksynvinkel just nu

Nu tänkte jag ge er en liten sammanfattning av min dag hittills (oroa er inte, det är bokiga händelser som inträffat!).

Klockan nio var jag på jobbet i skolbiblioteket. Ni kommer ihåg vad jag skrev om sommarjobbet förut? Nu råkar det vara så att de här böckerna som jag skulle omplacera i datorn, det blev jag klar med igår. Därför har jag fått en ännu mindre hjärnkapacitetkrävande uppgift, nämligen att damma HELA biblioteket!

Jag började då igår med skönlitteraturhyllorna för ungdomar och vuxna, och efter att ha jobbat hela den dagen och hela denna dag har jag kommit ungefär hälften av den. Sedan väntar barnhyllan och facklitteraturhyllorna. Och det är dammigt. Jag som redan är sjuk och hostig virvlar upp allt damm för att sedan andas in det i mina lungor, det är inte en särskilt bra kombination. Men, jag är dock positiv, jag får ju handskas med böcker.

Jag fick gå hem tidigt (fredag samt en väldigt snäll omhändertagare) och gissa vad som väntade mig på sängen? Nu råkar det vara så att det kan ni nästan omöjligt veta eftersom jag inte har skrivit något om det, men i alla fall så var det två recensionsexemplar!!! För några dagar sedan skickade jag nämligen ut förfrågningar till olika förlag med önskan om att få erhålla ett recensionsexemplar, och nu har två nappat!


Detta är Järnkonungen av Julie Kagawa. Jag har läst om serien lite varstans och jag tycker att den har mycket stor potential och är jättesugen på att få läsa!


Och detta är Lisa Bjärbos Allt jag säger är sant! Jag följer Lisas blogg och jag tycker den är mycket rolig, träffsäker och underhållande. Jag hoppas självklart på samma sak för denna bok!

Dessutom fick jag hem en liten lapp där det stod att jag hade ett paket att hämta ut från en matvaruaffär i närheten, och jag kan inte annat än tro att det är Härligt oärligt av Ally Carter från tävlingen hos Hanna.

När vi nu ändå pratar böcker (för det ämnet behandlar vi ju så sällan här) så kan jag ju skriva några ord om hur Pride and Prejudice framskrider för mig. Jag älskar den hittills. Jag tycker att det är rätt avslappnande för jag kan hela historien så väl så jag behöver inte anstränga mig för att hänga med i svängarna utan bara njuta av språket och greppet.

Jane Austen är i sanning min idol.

1 kommentar:

  1. Sv; Bra böcker du fått! Vill jättegärna läsa Järnkonungen så det ska bli spännande och se vad du tycker om den! :)

    SvaraRadera