söndag 5 februari 2012

Bokbloggsrelaterade funderingar


Hallå på er. Jag har nyss kollat runt på de miljontals olika bokbloggar jag följer och kände en molande längtan i bröstet. Sedan insåg jag att jag också hade en sådan! Tänk er lyckan!

Som ni vet är jag ju ny här ute i cyberspace, men samtidigt är jag ingen riktigt amatör. Jag har följt mååånga bokbloggar under ganska lång tid och fascinerats över hur många bra, fina, underbara, roliga, hjärtskärande böcker det finns ute i världen.

Det finns så himla många fina böcker, både på insidan och utsidan. Och det bra med att följa så många bokbloggar som jag gör, är att man får se och höra talas av så många av dem! Man klickar på bokmärket och plötsligt har man trätt in i en värld fylld av ord, författare och skinande omslag.

Något som jag också mött är den vördnadsfyllda inställningen till det skrivna ordet, magin med det. Jag är en sådan människa som kan sitta och läsa en mening, om och om igen, bara för att återuppleva den finurliga knorren och de perfekt avvägda orden, tänka dem i huvudet och helt enkelt känna mig ganska lycklig (och avundsjuk för att jag inte är lika genialisk).


Jag har upplevt en slags samhörighet med dessa bokbloggsmänniskor och egentligen visste jag så fort jag insåg att dessa fenomen existerade att jag en dag också skulle vara stolt skribent i en.

Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta läsandet av I det förflutna. Jag har kommit ungefär 200 av bokens 550 sidor och än så länge gillar jag det jag upplever. Speciellt gillar jag berättarrösten, vi blev liksom vänner direkt!

Hoppas att ni har en lika mysig söndagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar